Liv / giant 捷安特女性旗舰店

This retail store is constructed to be Giant Bicycle Inc.’s flagship store geared towards the female customer. The first floor comprises the bicycle delivery and display areas. The basement is divided into four sales areas which include the functional furniture, maintenance area, display system and so forth. A “Landscape Jigsaw Puzzle” is the central concept of the floor design, with each piece representing a different recreation scene to present the change of one’s mood during different activities and how they are linked together. Such concept was incorporated in the spatial design for the store and is portrayed through a combination of furniture and the ceiling design. The ceiling is decorated in streamline shapes that resemble clouds to suggest themes of nature. It also serves as an extension of the landscape jigsaw colored cowhide material to create randomly shaped landscapes through the utilization of various patchwork techniques. The focus of furniture design rests on the planning of a multifunctional space that could also function as a convenient yet lavishly decorated environment for recreation so that the store would be more than a dull place that sells bicycles.

As a specialty shopping space intended for female customers, this flagship store features numerous unique designs in many details. On the first floor, the retracted shop front looks just like the frame of a stage; ambient lighting along with indoor trail lights render a well-lit visual space. The display area features bicycles and relevant merchandise exhibited over quadrilateral frames of varying sizes like a museum. The display style not only makes browsing easier for the patrons, but also offers a more refined presentation of the featured products. The basement is designed as a multifunctional space defined with composite furniture that functions as decorative art enticing patrons to stop and rest. The ingenious use of furniture makes the store space more functional and interesting.

 

这是一间针对女性使用者为主要诉求的捷安特女性旗舰店,一楼为交车区、展示区,地下室分作四个区块的卖车区,有中岛道具区、维修区、展示系统等。“地景拼图”是设计的主要概念。拼图代表著各个休闲场景、活动的心情转换与连结,将此概念融入空间,表现于家具组合及天花。天花以流线、自然有机的造型,刻划出像白云,亦是地景拼图的延伸。家具则是以巧克力色牛皮材质做不规则地景貌的沙发,融入各种拼贴组合手法。设计重点著重在规划多机能的使用空间,也同时做出精品质感的休闲便利环境,不只是卖场而已。 

此旗舰店主要是为女性打造的购物空间,在许多细节都有特别设计。一楼部分,退缩的门面让入口处有如舞台的框景,使阳光引入室内搭配室内轨道灯光,营造明亮的视觉空间。展示陈列部份以不同大小的方格摆放脚踏车及商品,如同博物馆中的陈列方式,这样的陈列易于观赏,也提高商品的精致度。地下室为多功能空间,以活动组合家具串联空间,不但像是装置艺术,也同时创造停留地点,有休憩功能,使得空间多功能性也更有趣味。

Project Category: 

Facebook Comments Box