Mesh – Stephane Dou Changlee Yugin 大安店

A simple but strong visual image of a truly modern shopping window is created through the white colored, exposed metal external wall. Track lighting is designed as an exhibition guide for visitors to feel the changes of the geometric layout formed with flowing lines and angular curves. From the reflection of the mirrors that wrap the columns, horizontally aligned shelves of metal corrugated boards display luxury accessories, and enliven the space.

Together with over 300 pieces of laser-cut punched metal webs in the ceiling, the lighting, air-conditioning and hanging displays combine clarity and simplicity to display the clean, smooth style of digital technology. In addition to the hanging metal webbed ceiling, the cashier counter and storeroom behind the curtain address functional needs and allow more spaces for imagination. The streamlined curtains and display cabinets connote a tenderness of space and soften the harshness of the marble flooring and display stands without sacrificing the geometric feeling of modern design. The natural tones of the marble flooring correspond to the rhythm of the ceiling, and a premier display space is thus presented in both delicate and precise design using industrial materials.

 

全白色鐵板噴漆的店面外牆,現代感十足的櫥窗,創造簡單強烈的視覺意象。空間中活動式軌道燈引領參觀視線,在全開放式的空間中,感受流線與菱角的幾何形體變化,金屬浪板水平層架,陳列精品配件,在經過鏡面包覆的柱子反射下,使得空間更具趣味。三百多片大小不同的雷射切割沖孔鐵網天花包覆,清爽簡單及融合照明、空調、吊掛展示等機能於其中,流暢的線條展現數位科技的俐落風采。天花鐵網的吊掛功能、布簾後的收銀台與儲藏室,都同時滿足功能性與許多空間想像。流線造型的布簾與展示櫃,刻劃出柔性的空間,原本堅硬的磨石子地板與展示台都因而形成軟化但仍具幾何感的形態。自然風味的磨石子與天花律動相呼應,工業素材經過精密設計呈現出高質感的展示空間。

Project Category: 

Facebook Comments Box