Dressroom

An old, venerable seed store in the heart of Vienna’s center closes for retirement reasons. The central location in the boutique district is desirable, although it has an unattractive configuration with a small ground floor area and a large seed storage space in the basement. The highly traversed Graben and Stephansplatz are in the direct vicinity.

Flooded with light, the pure white ground floor opens towards the street. This space is a stage and calling card at once.

The casually arranged presentation furniture inside was referred to as “Flips” even during the planning phase. The discreet boudoir on the ground floor is connected to the show stage on the courtyard side.

The central location of the stairs and their function as a connection between the two levels have a great significance. The stairs, visible from the Petersplatz, invite an exploration and lead to the basement calmly, naturally.

With its resemblance to a tunnel, the underground sales area is conceived as a dark hull. Display cases that permit the light to enter the dark space are embedded in the walls and ceiling. A large room sculpture is in the middle, on which the current collecti on is presented.

Project Category: 

Facebook Comments Box