Nando’s, Spinningfields

Located off the main thoroughfare to the Spinningfields development, the design needed to have a strong external presence to attract the attention of passing trade. Buckley Gray Yeoman were to continue to work with a palette of natural materials and evolve design concepts from the Beckenham scheme. 

A new build shell unit presented BGY with a blank canvas but no discernable design direction from the surrounding urban realm. The stated aim of drawing attention to the restaurant had to be achieved without altering or projecting out from the existing shopfront. BGY were to capitalise on the volume of the unit, maximising covers, whilst maintaining a sense of intimacy to dining areas. 

A silvered oak box sits within the shell unit. Lights to the front edge give external presence. Backlit perforated panels by Jonathan Coles define the entrance and highlight a servery kitchen. In-situ concrete walls, seating booths and rope screens divide the unit without creating isolated zones. Murals hang to perimeter walls, glimpsed through a timber wrap, and oversized text emphasises the Nando’s brand.

Project Category: 

Facebook Comments Box