Lantana, Striated Space

The scheme consists of a full refurbishment to an existing restaurant in Fitzrovia, London. Lantana was voted Best New Cafe in the Timeout London awards. 

A distinction is drawn between the modern insertion of sculptural timber volumes and associated white planes that enclose various functional elements, and the existing building into which they have been placed. Through the addition of a white paint finish, the existing ceilings and walls have been curated and brought into a new relationship with the modern insertions, but are otherwise preserved in their raw and partially finished state.

The scheme consists of an internal and external refurbishment to an existing restaurant in Fitzrovia, London. The new joinery and existing walls are white painted. The existing ceiling and walls have been left in their original state and painted white, creating a new relationship with the modern insertions. The floor has been finished in oak floorboards, mirrored in the slats of the service counter and high bar area, which conceals an existing vent to an electrical sub-station in the basement. The external fixed glazing has been replaced with a hinged window to encourage interaction with the outside area. The washrooms are white painted with white tiles.

Project Category: 

Facebook Comments Box