ACBC Office

This office project was designed for a shopping center developer. The initial concept aimed to create a very functional and contemporary headquarters. The design intention was to build, through the language and the atmosphere, architecture completely different from the traditional, institutional approaches, and based on the premise of the workplace as a second home where people spend most of their time.

A mix of natural materials such as marble and wood, in contrast with colored tempered glass, stainless steel and iron, created balanced color and textural compositions simultaneously offering a modern and a warm ambience.

At the elevator entrance hall, the difference between the white Calacatta marble and black steel plates provides a contradictory effect. This access leads to the reception foyer which changes to elegant and warm tones and sets the atmosphere through its lighting. In this area are Rosso Levanto marble, Papagayo wood wall paneling and a black crystal glass with a floating LCD screen that temporarily appears and disappears.

The reception foyer leads to a hallway that communicates with the rest of the sections of this complex through different level surfaces and materials that hide recessed lighting.

The operational section is a large hall with working stations. In this space, a mural alluding to the company’s business and carpetting offer acoustic damping. This section also displays crystal partitions that allow sunlight through the private rooms.

At the end of the hallway, the secretarial reception of the executive area features geometrical engraved crystal doors, a Jose Villalobos painting and Piranesi engravings. The executive area compromises two executive offices, a boardroom and lounge room, all with modern furniture, wood wall paneling and ceilings in combination with plaster ceilings with grooves that hide air-conditioning. Velvet draperies give this an elegant residential touch.

In the boardroom, the same materials and ceilings are used with direct and recessed lighting integrated into onyx plates.

The complex also has a lounge room with bar that offers the opportunity to have pleasant and informal meetings around an iron and Arabescato marble bar. 

Project Category: 

Facebook Comments Box