Skyline Residence

 

Perched atop a ridgeline in the Hollywood Hills, the presence of the Skyline Residence represents an honest approach to creating an environmentally sensitive building without sacrificing beauty or budget.  

The pre-existing site presented a challenge in terms of constructability, the client presented the challenge of limited allowable expenses, and the architect was resilient to marginalize beauty and originality.  The requirements of an architecture to satisfy each of these constraints are found in that which is constant and continuous at a given site. 

Capitalizing on and working within the physical, visual, and psychological characteristics of a given site fosters value in the relationship between building and site.  Beyond incorporating various sustainable strategies out of pure concern for the environment, the budgetary limitations imposed on material choice forced the architect to implement strategies for using resources in close proximity to the site.  While the building is not fused with the ground formally, its relationship to ground, sky and the elements through a comprehensive understanding of locality is symbiotic.

Project Category: 

Facebook Comments Box