Studio M Hotel

A mere stone’s throw away from the Singapore River, Studio M Hotel is in the heart of entertainment districts like Clarke Quay, Boat Quay and Robertson Quay.

Given its high visibility and the accompanying social vibrance of the site, the key idea was to design a trendy and memorable landmark worthy of gracing the historical river next to which it resides. The result is a building façade shaped like a boat sail, with the elevated deck being likened to a cruise deck. These features collectively paint an image of a ship moored by the riverside.

Rooms were designed as live-work-play spaces that cater to the needs of urban travellers. Conceptualised as a "box within a box",  each 15m2 room is compact yet luxurious, with double volume space for added depth and fully functional bathroom "pods" that can be easily reconfigured to create a diversity of room types. A staircase leads up to the furniture deck that either houses a bed or workstation, giving business travellers the added convenience of computer facilities during their stay.

Project Category: 

Facebook Comments Box