Schlesinger Residence

Avid entertainers, the Schlesingers commissioned the Landry Design Group to create an elegant condominium with an open floor plan and ample natural lighting, that would be conducive to entertaining on a grand scale, yet also function as a private home the next day. Through creative restructuring of walls, and the disguising of numerous structural columns, Landry Design Group was able to satisfy the discerning taste of the homeowners, while maintaining the integrity of the high-rise building.

Innovative devices were implemented in the architecture of the 5,800-square-foot space, including custom, floor-to-ceiling wood partitions that are generally hidden inside the walls behind pocket doors, but are used to close off the kitchen during formal events. Additionally, custom cabinets, designed to house large items used for entertaining, were built to fit the unused interior cavity between the windows and the ornamental façade elements of the buildings exterior.

The sophisticated use of color enlivens the home, as well. Warm Eucalyptus, Anagre, and Elm wood panels provide rich tones for the cabinetry and paneling throughout the unit, and Black Beauty, Verde Fantastico, and Red Dragon stone slabs imbue the countertops and fireplaces with character. Rust-red hues adorn the kitchen soffit, complemented by a painted-glass backsplash in vibrant moss. Back-lit onyx illuminates a stunning powder room, and a patinaed copper and tortoise-shell plexiglass display unit showcases a unique collection of Miguel Berrocal sculptures.

The end result is a lavish, contemporary condominium, where the homeowners and their guests can revel in the bright open space created by the floor-to-ceiling windows and dramatic cove lighting, enjoying pristine views from 200 feet above L.A.’s Wilshire corridor, beyond the city, as far as the ocean.

Project Category: 

Facebook Comments Box