Hyatt Regency, Dusseldorf

Reception and the Golden Box
Reception area

The black Norwegian slate floor at the reception area creates the perfect background for the most dominant aspect of the public spaces, the Golden Box. This box of 10 x 10 x 3 meters was created to exude warmth throughout the interior and to be the dramatic factor visible from the opposite side of the water. It serves as backdrop to the reception and encloses the business centre. Arjen van Arendonk made two large and colourfull paintings especially for this area. 

Lounge 

Behind the Golden Box on the left the Lounge is situated. The wooden screens on the outside emphasize the library like feeling inside, creating privacy and a warm atmosphere. A fire place makes this lounge feel like home even more. A stunning artwork of fashion designer Wolfgang Joop makes it all complete. The orchid pattern carpet was designed by FG stijl. 

DOX restaurant logo
Dox bar

Opposite of the lounge, behind the Golden Box, Dox bar is located, the perfect place for drinks. Handmade steel reeds are used as decoration between the aisle and the bar, creating an exciting see-through. Inside the bar the free standing backlit onyx bar is the central feature. Because of the open-able façade guests can enjoy the possibility of cocktails being served outside on the water side in summer. 

Dox restaurant

A central catwalk, designed by FG stijl, connects the three main areas of Dox restaurant, inviting the ladies from Dusseldorf to parade on their high heels. Guests are drawn towards the elegant free floating curved staircase at the end of the area, designed to dominate but also to allow guests the chance to see and be seen. Up the stairs is Pebble’s, the hotspot for after dinner drinks.

The first area of the restaurant is the show kitchen with its back drop of the patio and central white marble ovens. In front of the marble and granite an almost 5 meter long chef’s table acts as a central feature. On either side of this table, two booths, half concealed with lattice work screens, provide ample space for more intimate dinner parties within the context of an open restaurant.

The second area of the restaurant is the waterside façade which, like several others, can easily be opened to let the restaurant flow out to connect with its exterior terrace during summer. Natural materials dominate this area.

The third dining area is the White bar with sushi chefs preparing food in front of  the guests. This bar has a curled back wall showing some of the finest wines available in the city and can also be transformed into a DJ-booth. The bottom of Pebble’s bar serves as a shining ceiling decoration. 

Situated at the very tip of the island, behind the glass back wall of the restaurant, which also shows the reed pattern, are the River Salons. The reeds give privacy but also enables guests to feel connected to the restaurant. 

Pebble’s

The jewel of the hotel is the bar pavilion aptly named Pebble’s. This shimmering river bolder shaped pavilion of polished stainless steel is set to shine as a central feature on the tip of the island. The large roof terraces around Pebble’s enable guests to enjoy the view of the entire harbor form above to the water. The shimmer and shine of the outside is also to be found inside the bar, especially in the mosaic tiles on the floor, which is turned into a mere jewel when the sun shines on it.

Café D 

Café D is the easy going bistro located on the other side of the island with its bright colours and illuminated long table’s. 

Entrance to Ballrooms

 

Ballrooms

The Ballrooms and meeting rooms are accessed either from the lobby of the hotel or through the ‘movie star entrance’, the central section in the stairs between the two buildings. A seven meter long special commissioned art work by Sal attracts the visitor towards this main area. In the almost 500 square meter ballroom, the large glass ceiling is covered with water. The movement of the water above turns the especially designed carpet of the ballroom into with a water lily pond. Looking up guests can see the two towers above shimmering through, creating a wonderful city feeling. 

Rive spa

The spa and gym are located on the first floor. The gym has an excellent and inspiring view on the pedestrian bridge connecting the island to the city, which is lit at night.

The spa area contains five multifunctional beauty- and treatment rooms including one double room and a Vichy treatment room. The focal point in each treatment room is the mosaic wall of natural coconut, creating a warm surrounding. In each treatment room a purple amethyst-crystal is placed centrally. The light and airy relaxation area of the spa has a terrace overlooking the water and the shimmering Pebble’s pavilion.

Descending the stone staircase leads to the hidden treasure: a sunken natural stone bath, with a golden floor and a view on the inner garden. 

Regency Club

The Regency Club situated on the 18th floor has floor to ceiling windows, creating a true retreat above the hustle and bustle of the city. The custom woven rug with a pattern of a river viewed from above, connects the different areas, among which a meeting room which can be closed off with glass doors covered with steel reeds.  

 

Standard King Room - Bathroom

 

The hotel contains 303 guestrooms, including 260 king rooms, 30 twin rooms, 10 junior suites, 2 executive suites and 1 presidential suite. 

The standard king room is not very standard. In this new concept the first half of the room is designed as a luxurious dressing and pampering area. Behind this area in the second half of the room, the bed is facing the window to enjoy the spectacular view. This view can be seen from the bath tub through the glass wall as well.

In the suites the view was the focal point for the design - whether a guest is seated in the living area, in bed, in the bath or in front of the make-up table, the view over the water and the city is spectacular.  

The presidential suite is complete with grand piano, double fireplace and the best views in town positioned as it is on the entire width of the building facing the pedestrian bridge. 

 

Project Category: 

Facebook Comments Box