Phoenix News Studio

Phoenix News Studio
The studio functions is as a showcase for investors and important visitors. It therefore includes a VIP route that takes individuals or groups through the heart of the news studio without disturbing it functionally

Client Brief  Phoenix Satellite Television Company Ltd. (PSTV) needed to move out of their shared Headquarters (with Star TV) in Hung Hom, requiring a studio within Hong Kong that could compete with large international news organisations in Asia, Europe and the US.

The studio includes, a main News Area comprising four news desks, video / audio mixing areas, presenter suites, graphic design office and a data centre. The above and journalists were to be visible on camera. An additional six independent studios ranging from 180 m2 to 480 m2 were also constructed.

A VIP walkway links all the major areas at Mezzanine level. This allows investors and dignitaries to walk through the working studio.

HEAD Design Solution  In order to accommodate the studio one internal structural column was removed and four quadrants of floor slab and beam were removed to create an atrium.

A mezzanine floor was inserted between Ground and First Floor, much of this new space faces on camera areas. The VIP walkway was incorporated on this level, running from the gallery around the studio to the editing corridor.

Journalists and associated staff are accommodated throughout the entire floor area seated in a number of sunken “pods” or in rows of fixed seating to provide a dramatic backdrop the news readers.

Lighting around the studio is created by color controlled LED allowing for an infinite variety of color changes.

Phoenix News Studio
In order to enhance the “live” feel of a working studio during news broadcasts the client requested that 150-200 journalist positions were to be incorporated around the main three news sets.
Phoenix News Studio
Project Category: 

Facebook Comments Box