Cornwall Terrace

Cornwall Terrace
Cornwall Terrace

The project is situated in a very quiet location within a very busy urban environment. It is a large size apartment hosting 5 family members. The design brief is to create a space that is modern, minimal and sustainable. Therefore, the major approach in this design project is to use green materials and energy saving products. In terms of the design layout, the kitchen has been modified to a semi open kitchen with a semi open bar area and a large piece of clear glass to replace the original solid walls. This also satisfied the modern and minimal approach as well as to suit the massive Asian cooking style. The treatment at the corridor and the door frames of the bedrooms is to adapt the feeling of a 5 star boutique hotel. With the enlarged corridor, oversized door frame and the featured infinity mirror box at the end of the corridor, each family member enjoys the privacy before entering to their own bedroom. Carpet is used in all bedroom area in order to create the feeling of being in the hotel room as well.

本案的建筑位于繁忙城市里的一个宁静角落。以简约现代为题, 透过悉心安排的空间设计,加上别出心裁的灯光运用,务求营造出一个写意闲逸,又不失与附近环境融合的优质生活空间。

单位的厨房原先位于客厅与房厅之间,难免会阻挡视线。因此厨房被改装成半开放式的酒吧桌,与此同时以一片大型清玻璃取代原先的实墙,让人看透单位内的间隔,增加透视感之余更能提升空间感,加强人与人之间的接触, 减少实墙产生的隔膜。

半开放式的酒吧桌除了成为与三五知己把酒谈心的好地方,亦不失厨房本身应有的功用,即使要准备一顿最丰盛的中式晚宴,厨房依然有充裕的空间应付。

房间的走廊亦是设计重点之一,一往走廊看去,你会被那个通透的结构所吸引。走廊末端的艺术装置层层交错,令人眼前一亮。玩味之余,亦增加了房间的虚空间感。

此外,宽大的门框配以伸延入房间的地毡,让人感觉尤以置身于六星级精品酒店之中,进入房间后亦倍感有私人空间。

尽管整个项目没有太多奢华着墨,透过适度地运用镜面与玻璃来营造更大的空间感,大宅散发着一股不言而喻的感染力。

Cornwall Terrace
Cornwall Terrace
Cornwall Terrace
Project Category: 

Facebook Comments Box